Rimini
rimini sta videti posetiti
Rimini je grad čuven po svom istorijskom nasleđu, najlepšem moru, i vrhunskoj zabavi. Leži na obali Jadranskog mora, na mestu gde se spajaju severna i srednja Italija. Rimini je glavni grad istoimenog okruga. Prostire se na površini od 134 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 140 000 stanovnika. Mediteranska klima, pod jakim uticajem kontinentalne klime, uslovljava topla leta, ali i oštrije zime.

Bogata istorija Riminija ostavila je dubok trag na arhitekturu ovog grada. Mešavina kulturno – istorijskog nasleđa, prelepog mora, i dobrog provoda, ovaj grad čine jednom od najpopularnijih letnjih destinacija Italije. Predstavljamo vam neke od atrakcija Riminija :
rimini italija

  • Avgustov slavoluk je idealan za početak razgledanja grada. Podignut je 27. godine pre nove ere, u čast rimskog cara Avgusta. Zidovi slavoluka ukrašeni su posvetama rimskim bogovima Jupiteru, Apolonu, Neptunu i Romi. Takođe, na zidu se nalazi i posveta caru Avgustu.
  • Posetite Tiberijev most, još jedan lep primer rimske gradnje. Gradnju mosta započeo je Oktavijan Avgust, a dovršio ju je Tiberije. Zbog toga ovo zdanje i nosi njegovo ime. Most se sastoji od pet lukova, a autentičnost je zadržao do današnjeg dana. Poznat je i pod imenom „ Đavolji most “.

rimini

  • Rimini se ponosi veoma lepo očuvanim ostacima iz vremena Starog Rima, tu je i Amfiteatar iz drugog veka, koji je svojevremeno primao oko 15 000 gledalaca. U vreme Rima ovde se nalazio epicentar gladijatorskih borbi, a danas se u Amfiteatru održavaju razne manifestacije.
  • Najznačajniji i najpoznatiji spomenik u Riminiju je hram Malatesta. Poznat je i pod imenom crkva Svetog Franje, a izgrađen je u četrnaestom veku. Naručilac crkve bio je Sigismond Malatesta, koji je želeo sugrađanima da pokaže svoje bogatstvo. U zdanju se nalaze sarkofazi Malateste i njegove ljubavnice Isote Ati.
  • Upoznajte se sa medicinom rimskog perioda. Posetite Kuću hirurga, u kojoj je pronađen veliki broj raznih predmeta, klješta, skalpela, bočica i drugo.
  • U Crkvi Svetog Đulijana nalazi se remek delo venecijanskog renesansnog slikara Paola Varonesea, slika Đulijana.
  • Ukoliko ste završili sa razgledanjem kulturno – istorijskih spomenika Riminija, vreme je da se prepustite uživanju u prirodnim lepotama ovog grada. Rivijera Riminija spada u red najlepših i najopremljenijih u svetu. Duge i prelepe plaže protežu se uz Jadransko more na čitavih 15 km, a provod na njima je zagarantovan. Plaže su veoma lepo opremljene pratećim sadržajem, poput suncobrana, ležaljki, pedalina, a tu su i barovi i kafići. Za uživanje u lokalnim specijalitetima posetite neki od brojnih restorana, a savršen dan završite u nekom od noćnih klubova. Saznajte zbog čega je Rimini toliko omiljen među turistima. Ovo je grad za savršeno leto.