Kapri
kapri italija sta videti

Kapri je jedno od najpopularnijih ostrva u Italiji. Još u vreme Starog Rima ovde su se nalazile letnje rezidencije careva, a tokom devetnaestog veka ovde se nalazila umetnička kolonija. Kapri se nalazi na južnoj strani Napuljskog zaliva, u blizini Sorentinskog poluostrva. Zauzima površinu od svega 10 kvadratnih kilometara, a ima oko 12 000 stanovnika. Nekada je Kapri bio spojen sa ostatkom Italije, a danas je jedna od najboljih destinacija ove zemlje. Zbog preovlađujuće mediteranske klime, leta su duga i topla. Najtopliji mesec je avgust, kada se temperature kreću oko 34 stepeni celzijusa.
Neke od atrakcija Kaprija su :

  • Ukoliko imate želju da se bavite umetnošću, ili jednostavno želite da živate u jedinstvenoj prirodnoj lepoti, posetite Faraglioni. U pitanju su tri monolitne stene, visoke oko 100 metara, koje su služile kao inspiracija brojnim umetnicima. Nalaze se u blizini jugoistočne obale Kaprija, u Tirenskom moru, a zovu se Stela, Mezo i Skopolo.kapri

  • Nezaobilazna atrakcija Kaprija je Plava pećina. Ono što ovu pećinu čini interesantnom jeste reflekcija boja koje se prelamaju pri dodiru sa vodom.
  • Centar Kaprija je do današnjeg dana zadržao svojevrsni ruralni izgled. Nemojte da vas ovo zavara, jer cene uopšte nisu ruralne. Kapri je središte svetskog džet – seta, što je na ovo ostrvo dovelo svetski poznate lance butika i restorana. Ukoliko možete da priuštite, ne propustite da uživate u nekom od poznatih restorana.
  • Leto bez plaže ne može. Kapri se naročito ponosi plažom Mala Marina. Ovo je najpoznatija plaža na ostrvu. U pitanju je šljunkovita i stenovita plaža, u čemu se ne razlikuje od ostalih. Kapri prosto mami, pa ne čudi što je ovo ostrvo jedna od najpopularnijih destinacija u svetu.