Kosta Brava i Kosta Maresme
kosta brava
Letujte u nekoj od dve prelepe španske regije, poznate po brojnim atrakcijama, vrelom suncu, i prelepim plažama. Kosta Brava i Kosta Maresme prostiru se u pokrajini Katalonija, i imaju veoma dugu tradiciju u ugostiteljstvu i turizmu. Veliki broj turista iz celog sveta pristiže kako bi uživali u čarima jednog od najlepših delova Mediterana. A evo i zašto. Predstavljamo vam neke od brojnih atrakcija Kosta Brave i Kosta Maresme :
  • Lloret de Mar, odnsono „ cvet na moru “ ili „ grad lovora “, je najpopularnije letovalište Kosta Brave, a ujedno i jedna od najpoznatijih destinacija u Španiji. Zauzima centralno mesto u ovoj regiji, a prostire se na obali Sredozemnog mora. Lloret de Mar se nalazi na svega 90 km od Barselone. Vaš boravak u letovalištu počnite posetom srednjevekovnoj tvrđavi. Zatim posetite neki od brojnih barova, restorana, i na kraju noćnih klubova. Koliko je popularna plaža u Lloret de Mar govori podatak da se ona poredi sa brazilskom Kopakabanom. Ne propustite ni čuveni Aqua park „ Water Land “.

kosta maresme

  • Calella je popularno letovalište smešteno na svega pedesetak kilometara od Barselone. Boravak u Calelli započnite šetnjom po uskim ulicama starog grada. Zatim se opustite na nekoj od lepo uređenih plaža, ili vreme provedite uživajući u nekom od brojnih restorana ili kafića. Calella nudi sjajan noćni život. Letovalište obiluje noćnim klubovima u kojima provod traje do ranih jutarnjih sati.
  • Malgrat de Mar je porodično letovalište na oko 50 km od Barselone. Predivne peščane plaže, kao i brojni prateći programi, čine ovo letovalište idealnim za uživanje sa decom.
  • Jedna od najpopularnijih destinacija u regiji Kosta Maresme je grad Pineda del Mar. Grad je veoma lepo uređen i dinamičan, i poseduje neke od najlepših plaža u Španiji. Plaže su duge oko 3 km, a široke 40 metara, i ispunjene su sa velikim brojem restorana i kafića. Ne propustite da posetite Montnegre, jedinstveni prirodni park sa mediteranskim šumama.

spanija kosta brava

  • Još jedno popularno letovalište u regiji Kosta Maresme je Santa Suzana. Letovalište se nalazi na oko 50 km od Barselone, a poznato je po veoma lepoj i dugoj peščanoj plaži.
  • Na oko 60 km od Barselone nalazi se Blanes, letovalište sa peščanom plažom dugom 4 km.
  • Vaš boravak u nekom od popularnih letovališta Kosta Brave i Kosta Maresme dopunite uživanjem u najukusnijim katalonskim specijalitetima. Takođe, ne propustite da uživate u veoma razvijenom noćnom životu, ali ni u velikom broju kulturno – istorijskih spomenika. Sve veći broj ljudi iz celog sveta leto provodi upravo u dve predivne regije Katalonije, šta vi čekate?