Budva
budva smestaj apartmani hoteli privatni smestaj cene
Letujte na najpoznatijoj rivijeri u Crnoj Gori. Budva se prostire u centralnom delu jadranskog primorja ove zemlje, a u njoj živi oko 11 000 stanovnika. Na području Budve preovladava mediteranska klima, sa dugim i toplim letima, i blagim zimama.
Jedna od najpopularnijih destinacija Crne Gore poznata je po plažama i noćnom životu, ali i po brojnim znamenitostima. Predstavljamo vam neke od atrakcija Budve :

budva crna gora

  • Stari grad je jedno od glavnih obeležja Budve. Ovo je grad sa dugom istorijom, pa shodno tome gradske zidine vuku korene iz različitih perioda. Utvrđenje je teško oštećeno tokom zemljotresa 1979. godine, ali je nakon toga rekonstruisano i obnovljeno.
  • Sveti Nikola je ostrvo za koje se kaže da je nekada bilo peščanim sprudom povezano sa gradom. Sveti Nikola se popularno naziva Havaji kod Budve, a na njemu se nalazi restoran i dve lepo uređene plaže.
  • Citadela, odnosno budvanski Kaštel, nalazi se u južnom delu grada, a unutar nje su ostaci temelja crkve Santa Maria de Castello, iz vremena Nemanjića. Po crkvi je ceo Kaštel poneo ime. Danas se u Citadeli održavaju brojne manifestacije.

budva letovanje crna gora

  • Kosmač je tvrđava smeštena na istoimenom brežuljku iznad sela Brajući. Smeštena je na 800 metara nadmorske visine, a izgradili su je Austrijanci sredinom devetnaestog veka. Tada se ovde nalazila granica između Austrije i Crne Gore. Sa tvrđave se pruža predivan pogled.
  • Najpoznatija i najveća budvanska plaža je Slovenska plaža. Ovo je peščana plaža duga oko 1, 5 kilometara. Duž nje prostire se šetalište. Druge popularne plaže u Budvi su Ričardova glava, Mogren, Guvance, Bečići, Trsteno i Ploče. Trsteno je ujedno i jedna od najlepših plaža Crnoj Gori.
  • Opustite se u nekom od brojnih kafića i uživajte u lokalnim kulinarskim specijalitetima. Uveče posetite neki od noćnih klubova, u kojima gostuju popularni izvođači iz regiona i inostranstva. Budva je poznata kao grad vrhunske zabave, istorije i najlepših plaža. Upravo zbog toga je ovo idealna destinacija za savršeno leto.