Sunčev Breg




sunčev breg bugarska




Sunčev Breg je najveće letovalište na bugarskoj obali Crnog mora. Smešten je između dva drevna grada u Bugarskoj: Nasebara i Svetog Vlaha. Sa nekoliko stototina hotela, raznoraznim zabavnim sadržajima, ketering uslugama, radnjama, veoma razvijenom infrastrukturom, letovalište je spremno da primi na hiljade turista koji iz Sunčevog Brega odlaze sa osmehom.




Klimu Sunčevog Brega definišu vrela leta i duga leta. Letnji meseci sa visokim temperaturama u Sunčevom Bregu su: maj, jun, jul, avgust i septembar. Sa preko 300 sunčanih dana od 365 dana godišnje, ovo mesto zasluženo nosi nazim Sunčev Breg.Prosečna temperatura leti je oko 28 stepeni Celzijusa. Zanimljiv je podatak da Sunčev breg ima više sunčanih dana od Majamija u Floridi i Monaka.

suncev breg

Obala je dugačka 10 kilometara, a na nekim područjima u širinu ide i do 60 metara. Plaže su od finog peska, koji je prirodnim putem nanošen tokom godina. Plaža je po lepoti i uređenosti nagrađena sa Plavom zastavamo u 2011. godini. To je nagrada za čisto okruženje i ekološku brigu o okolini. Plaže su oivčene peščanim dinama, što plaže čini savršenim za igru sa decom. More je na početku plitko, a velike dubine su tek kasnije, pa je zato uživanje u vodi omogućeno i plivačima i neplivačima. Plaže su prepune ležaljkama sa suncobranima, pa ko voli da se sunča, uživa, čita knjige na plaži – Sunčev Breg je idealno mesto za odmor. Takođe oni kojima ležaljke ne odgovaraju i koji ne vole suncobrane, postoji slobodna zona, gde može slobodno da se spusti peškir na mekani pesak.




Smeštaj u Sunčevom Bregu je neverovatno šarolik. Mogućnosti su razne, od najluksuznijeg smeštaja u hotelima najviše rangiranim sa pet zvezdica do raznih drugih kategorija hotela, vila, privatnim kućama, apartmanima…

sunny beach bulgaria

Smeštaj je jako dobro organizovan za individualne, porodične odmore, ali je takođe pogodan i za kongresni turizam. Veliki hoteli imaju zadivljujuće konferencijske sale, puno soba, Internet i sve što je potrebno za biznis turizam. Ipak Sunčev Breg najomiljeniji je kod mladih.




Sunčev Breg je najživlje letovalište u Bugarskoj, nudi pregršt stvari za omladinu i za tinejdžere, ali takođe je i jedo od najjeftinijih mesta, pa je idealno za sve koji žele dobro da se provedu sa minimalno novca. U Sunčevom Bregu postoji preko stotinu barova, klubova, restorana i kazina. Živahnost mesta i atmosfera koja nudi buran odmor je omiljena kod mladih, pa su najčešći gosti Sunčevog Brega Britanci i Irci. Barovi i diskoteke u svom asortimanu nude razna kvalitetna vina, lude koktele, i brojne druge napitke koje čine noćni život u Sunčevom Bregu veoma veselim. Klubovi u Sunčevom Bregu su popularni u celom svetu, pa su gostovanja najčuvenijih svetskih didžejeva veoma česti.

Samo restorani u Sunčevom Bregu kada se prebroje dostižu cifru preko 150. Zato nikada ne možete ostati gladni u Bugarskoj. Cene restorana su razne, od onih povoljnijih do skupih, luksuznih pa je svakom džepu dostupno da jede napolju, van hotela. Što se tiče brze hrane, u Sunčevom Bregu postoje i dva Mekdonald’s restorana. Čak i većina barova nudi hranu, kao i piće, a hotelski restorani su otvoreni 24 časa. Za mlađu decu u Sunčevom Bregu se nalaze i restorani koji su dizajnirani kao da su iz crtanog, animiranog filma.

Zabavne aktivnosti su garantovane i raznim atrakcijama koje postoje u Sunčevom Bregu, poput sportova u i na vodi, surfovanja, odbojke na pesku, kuglanja, jahanja konja, posete akva parkovima i brojne druge.




Jedna od zanimljivosti je imogućnost da se iskusi piratsko jedrenje. Naime usluka Piratski brod, nudi svim posetiocima Sunčavog Brega da provedu ceo dan na kruzeru koji plovi do tihih i privatnih plaža u Crnom moru, gde se stvara atmosfera kao da ste na napuštenom ostrvu u potrazi za blagom. Piratski brod nudi hranu i piće, omogućava pecanje i kupanje, ali i odmor, zabavu i sunčanje.

U jednom od hotela nalazi se i teren za mini golf, koji nudi svima i onima koji nisu odseli u hotelu da se oprobaju u jednom od najskupljih sportova.

Takođe u Sunčevom Bregu se nalazi i Kuća duhova, gde porodice sa decom rado idu radi zabave. To je poput napuštene kuće u kojoj deca avanturističkog duha mogu da šetaju, istražuju, i da naleću na replike duhova i kostura.

Sunčev breg se po atrakcijama na vodi može ponosno upoređivati sa najelitnijim svetskim destinacijama za letovanje. Skijanje na vodi, banana čamci, surfanje na dasci, jedrenje, paraglajding samo su neke od brojnih zanimljivosti. Najbolja stvar sa isprobavanjem adrenalinskih sportova na vodi u Sunčevom Bregu je ta što su znatno jeftiniji nego u nekim drugim letovalištima.