Hvar
hvar letovanje
Letujete na Hvaru, jednom od najlepših hrvatskih ostrva. Ovo srednjedalmatinsko ostrvo prostire se na površini od 299 kvadratnih kilometara, dugo je 72, a najširem delu široko je 10 kilimetara. Hvar poseduje obalu dugu 254 kilometra. Mediteranska klima koja preovladava na Hvaru uslovljava veoma visoke temperature tokom cele godina, kao i veoma mali broj padavina. Prosečna godišnja temperatura iznosi 21,6 stepeni celzijusa.

Hvar je jedna od najpopularnijih destinacija na hrvatskom primorju. Neke od najznačajnijih znamenitosti ostrva su :
  • Prošetajte kroz Stari Grad Hvara i uživajte u jedinstvenoj arhitekturi. Jedna od najpoznatijih građevina je Tvrdalj. Ovo zdanje izgrađeno je u šesnaestom veku. Reč je o renesansnoj vili, koja predstavlja kombinaciju dvorca i letnjikovca.

letovanje

  • Još jedno značajno istorijsko zdanje je dvorac Fortica. Ovo utvrđenje izgrađeno je na mestu srednjevekovnog utvrđenja, a dograđivano je više puta tokom šesnaestog i devetnaestog veka.
  • Potražite savršeno mesto za mir i tišinu. Na oko jednu nautičku milju od Hvara nalazi se ostrvo Šćedro. Ostrvo skoro da nema dodira sa civilizacijom, na na njemu se prostire veliki broj borovih šuma. Ukoliko vam zatreba beg od buke, Šćedro je savršeno mesto za vas.
  • Posetite Paklena ostrva ( Pakleni otoci ). Iako sam naziv zvuči suviše pakleno, ovo su zapravo veoma lepa mesta za pravo uživanje. Smešteni su ispred jugozapadne obale Hvara, a oko njih vladaju veoma jake morkse struje. Ostrva poseduje veoma lepe peskovite i šljnkovite plaže, a voda je kristalno čista.
  • Hvar poseduje veoma lepe šljnkovite i peskovite plaže. Plaže su lepo uređene i sadrže sve   potrebne prateće elemente. Tu je i veliki broj barova i kafića, u kojima možete da se opustite. Hvar je izuzetno lepa destinacija za savršen odmor i uživanje.