Osnovne informacije

bugarska sofija

Kada poželite da putujete u neku stranu zemlju, na prvom mestu je veoma značajno da se dobro informišete o toj državi. Naš sajt je pravo mesto za to jer vam mi nudimo sve one podatke o zemlji u koju želite da putujete. Ovde možete da se edukujete o Bugarskoj državi, njenoj istoriji, kulturi, geografiji, da pročitate o mnogim zanimljivostima vezanim za Bugarsku, ali i da saznate koje su sve to destinacije primamljice za turistička putovanja.

Veliki broj turista zna jako malo o Bugarskoj, iako ova država predstavlja jedno od najbližih turističkih destinacija za građane Srbije. Osim dobrog geografskog položaja, turizam u Bugarskoj je primamljiv i zbog cena. Povoljna letovanja i zimovanja u Bugarskoj su idelana za sve one koji žele da spoje vrhunsku uslugu i smeštaj sa jeftinijim cenama. Zato smo odlučili da osnijemo portal na kom bi se svi mogli bolje upoznati sa mogućnostima koje putovanje u Bugarsku može da ima.

Ako vas zanima koja je nacionalna hrana, koje turističko mesto je idealno za mlade, a koje je bolje za porodična putovanja, koja muzika se sluša u Bugarskoj, koja se valuta koristi, koje istorijske i kulturne spomenike vredi posetiti u Bugarskoj na idealnom ste mestu. Sve ove i još mnoge druge činjenice o Bugarskoj s lakoćom ćete pronaći i pročitatazi na našem sajtu.

bugarska bulgaria

Kako su za turiste najznačajnije informacije o turističkim destinacijama u Bugarskoj, mi smo posvetili najveći deo portala upravo njima. Bilo da želite da posetite jugoistočnu zemlju Evrope i Balkana, Bugarsku u zimskim ili letnjim mesecima, kod nas dobijate sve informacije. Pozicija na kojoj se nalazi Bugarska omogućava joj da ima veoma umerenu klimu i da tako bude pogodna i za zimske i za letnje turiste. More i planine ove zemlje, kao i ostali reljef, ali i priroda čine Bugarsku potpuno neverovatnom lokacijom na kojoj turisti mogu da uživaju bez ikakvih problema.

Bugarska obala sa svetski čuvenim destinacijama poput Sunčev Breg, Nesebar ili Sunčevi pjesci, ali i sa drugim veoma zanimljivim mestika kao što su: Albena, Primorsko, Kiten, Elenite, Pomorie, Rusalka, Sveti Konstantin i Elena turistima pružaju znatno više od klasičnog letovanja. Atraktivni sadržaji za turiste, ljubazni domaćini, luksuzni smeštaj, niske cene samo su neki od razloga zašto bi baš Bugarska trebala biti mesto za vaš odmor.

Bugarska je takođe domaćim turistima interesantna zbog sličnog kulturnog obrasca sa našom zemljom. Blizina teritorija, slične istorije, ista vera i isti uticaji na Srbiju i Bugarsku, stvorili su atmosferu u kojoj se naši turisti u Bugarskoj osećaju kao kod kuće. Takođe sličnost Bugarskog i Srpskog jezika omogćavaju da se turisti lako sporazumeju, čak i ako ne govore univerzalni svetski jezik Engleski.

Zimi u Bugarskoj je prava idila. Planine Pamporovo, Bansko  i Borovec  prekrivene snegom očaravaju svojim lepotama i uređenim skijalištima. Ovo je i razlog zbog kog turisti iz celog sveta uživaju da dođu na zimovanje baš u Bugarsku.

Sve što vam je potrebno da znate o Bugarskoj naćićete na našem sajtu, bez ikakve muke. Takođe osim podataka opšte kulture o našem istočnom susedu, nudimo vam i informacije o vizama, vrstama transporta, valuti i načinima komununikacije dok ste u Bugarskoj.

Ako vas zanima koje to karakteristike ima država Bugarska, vezne za njenu državnost, zastavu, himnu, nacionalnosti koje žive u njoj, površinu potrebno je samo da odete na link Informacije o Bugarskoj državi.

Za one koji razmišljaju o putovanju u Bugarsku ili koji su odlučili da posete ovu zemlju, a interesuje ih istorija i geografija samo jednim klikom mogu da dobiju sve te podatke.

U zanimljivostima pogledajte koja su to nacionalna jela, muzika, lokalne tradicije i ali i ostale podatke koje će vas još više zaintrigirati za ovu zemlju i boravak u njoj.

Kultura Bugarske obiluje sličnostima sa našom. Uticaji Vizantije, Osmanskog carstva, zapadno evropskih tradicija kao i u Srbiji, i u Bugarskoj stvorili su mešovitu, interesantnu i egzotičnu kulturu. Na našem sajtu možete pronaći više informacija o preciznijim kulturnim tvorevinama Bugarske.

Sve što treba da saznate o Crnom moru i planinama: Vitoš, Rila, Pirin, Stara planina, Osogovske planine i Rodopske planine nalazi se u našem odeljku vrste turizma. Ovde takođe možete i da pročitate šta je to što vam je neophodno za zimski turizam, a šta za letnji turizam. Nećete morati da se mučite, jer uz naše savete pakovanje i spremanje za odmor  biće vam uveliko olakšani.

O svim interesantnim destinacijama možete pročitati takođe na našem portalu. Gde se nalaze, po čemu su specifične, šta se očekuje ako odete na te destinacije i za koga su idealne pročitajte u destinacijama za letovanje i destinacijama za zimovanje.

Na kraju bitne informacije koje su vam neophodne dok boravite u Bugarskoj takođe nudimo na samo jedan klik.

Nemate više stresa oko putovanja, uz naš portal sve će vam biti lako i jednostavno!