Turizam Bugarska

plaze u bugarskoj

Svejedno da li ste zimski ili letnji tip, da li vam više prija da odmor provodite u vrelim letnjim mesecima, ili uživate u skijanju, bordanju, sankanju i grudvanju, Bugarska za vas ima ponudu. Sve što možete očekivati u bilo kom turističkom mestu na svetu, ali i više od toga, nudi i Bugarska. Ova država, bazira veći deo svoje ekonomije na turizmu, pa kao specijalizovana za ugađanje gostima ne može razočarati nijednog posetioca.

Šta nudi letnji turizam? Kada se odlučite da odmarate tokom velikih letnjih vrućina, da otputujete van zemlje i smestite se na nekom mestu gde vrelina nije nepodnošljiva, lokacije koje Bugarska nudi biće vam veoma primamljive.

Prelepe plaže na kojima možete uživati, sunčati se, plivati, odmarati pravi su raj za sve generacije. Međutim osim klasičnih ponuda, Bugarska nudi i atraktivne stvari koje možete da radite, i tako svoje letovanje učinite nezaboravnim iskustvom. Skijanje na vodi, paraglajding, bandžidžamping, vožnja gliserom, letenje u balonima samo su neke od veoma zanimljivih atrakcija koje možete probati u Bugarskoj.

bugarska letovanje

Turistička letnja mesta nude odmor za sve. Za starije tu su mirniji gradovi na plaži, u kojima možete uživati u prelepim restoranima sa divnom domaćom kuhinjom, i tišom muzikom. Možete birati da li ćete uživati u restoranima internacionalnih ili domaćih specijaliteta, u živoj muzici ili bez muzike. Izbor je na gostima, a domaćini u ponudi imaju sve.

Mlađi gosti bolje je da biraju mesta u kojima ima više klubova, dobro organizovanih žurki i kafića u kojima je ludo i danju  i noću. Barovi na plaži, po kojima je čuvena Bugarska nude mladima vrhunsku zabavu, za veoma male pare. Veoma je interesantno,  što u Bugarskoj osim stranih turista letuju uglavnom i mladi iz regiona, pa je provod zagarantovan i ako ne znate engleski jezik, jer semožete sporazumeti i na našem jeziku.

Sve što vam treba za letovanje možete naći u Bugarskoj, tako da ne možete imati problema ako nešto zaboravite da ponesete od kuće. Marketi i butici, tu su za sve potrebne, manje potrebne ili nepotrebne stvari koje želite da imate na moru. Ipak ako neko želi stvari da ponese od kuće, jer su mu omiljene, mi smo napravili spisak bez čega na letovanje, odnosno na plažu ne možete:

–          Krema za sunčanje

–          Peškiri

–          Torba za plažu

–          Kupaći kostimi- bikini, jednodelni ili dvodelni

–          Šeširi i ešarpe

–          Kreme posle sunčanja, kozmetika za kosu, telo, lice ruke: one sprečavaju da vam se koža isuši od sunca

–          Osnovne lekove: protiv mučnine,  glavobolje, stomačnih problema, protiv bolova

–          Štapovi  i ostali pribor za pecanje

–          Posude za sakupljanje školjki

–          Dušek, jastuci na naduvavanje

–          Maske i peraja za ronjenje

–          Lopta

Ako nešto od stavri zaboravite, ne brinite, jer sve možete kupiti u Bugarskoj, po veoma povoljnim cenama, čak iako letujete u najprestižnijim turističkim plažama Bugarske.

Kada se ipak odlučite da posetite Bugarsku i zimi ili samo zimi, za vas biće pripremljene ekstra lokacije, gde na skijanje dolaze ljudi iz svih krajeva planete. Neka skijališta koja Bugarska ima i koje posebno naglašava, na dobar glas u turističkoj eliti sveta došla su najpre zbog vrhunske usluge, ljubaznog osoblja i izazovnih staza.

Zimi Bugarska nudi sve za svakoga. Bilo da ste početnik ili vrhunski skijaš, postoje staze sa vas. Takođe postoje i škole skijanja sa dobrim instruktorima koji mogu da nauče svakog i njamanje talentovanog za sport kako bezbedno da skija i uživa u svim zimskim čarolijama. Ukoliko znate kako da je iskoristite, zima može postati nesvakidašnje iskustvu, a Bugarska je pravo mesto gde možete da naučite kako u potpunosti da uživate u hladnom snegu.

Skijanje, sankanje, bordanje, vožnja motornim sankama, besprekorne žičare, hitne službe koje brinu o svim posetiocima planina u Bugarskoj, sve to se nalazi na meniju zimovanja u Bugarskoj. Bez problema možete da iskusite sve najbolje što sneg ima da ponudi i da se družite sa svetskim putnicima, jer je Bugarska omiljena destinacija za zimovanja svih građana sveta.

Ono što će vam biti neophodno za zimovanje na  skijalištima Bugarske svakak su:

–          Skije

–          Sanke

–          Skafander

–          Zimska jakna

–          Rukavice

–          Kapa

–          Šal

–          Naočare za sneg

–          Bord

–          Topla garderoba i kozmetika koja štiti kožu od vetrova i hladnoće

Ako nešto od neophodnih stvari i zaboravite, ne treba brinuti. Atraktivna mesta i hoteli za skijanje u svojoj ponuddi imaju sve što bi vam bilo potrebno. Takođe ako ne posedujete skije ili dodatnu opremu, možete je po veoma povoljnim cenama iznajmiti i uživati bez da nosite dodatni prtljag.

Dakle, sve što vam treba, u Bugarskoj je. Idealno mesto, idealne cene, idealna ponuda…